From the Oregon.gov website :
3. What does a foreclosure mean to
me as a tenant?
Many renters will be forced to move out of their
home after the landlord is foreclosed upon and
the home has new owners.
If you are on a month to month rental
agreement, the new owner is required to give
you a 90 day notice to move out.
If you have a lease, the owner must allow you to
stay in your home until your lease expires. If
your lease expires in less than 90 days, then the
new owner must give you 90 days notice to
move. Regardless of when your lease expires, if
the new owner wants to move into the home as
their primary residence, the new owner can give
you a 90 day notice to move.
The new owner can only give you a notice to
move out once they become the owner of the
home. You should do your best to move out by
the date in the notice. If you are unable to move
out before the notice expires, you should call the
new owner to see if they will give you more time
to move out. If you have a disability that makes
it difficult for you to move out, you may request a
reasonable accommodation for more time to
move out.
Once the notice period is up, the new owner can
begin an eviction court action to force you to
move out.
* If your lease/rental agreement was signed
before the landlord obtained the loan that is
being foreclosed upon, your rights might be
different. You should take to an attorney about
your rights.
4. I have a Section 8 voucher. How
will a foreclosure affect me?
Tenants with Section 8 vouchers who are under
a fixed term lease are protected by “good cause”
eviction statutes. This means that the new
owner must honor your lease and the Housing
Assistance Payments (HAP) contract. A new
owner can only terminate the lease and HAP
contract by giving you at least 90 days notice of
termination prior to the end of the lease. After
the first year of living somewhere, Section 8
tenants often become month to month tenants. If
you have a Section 8 voucher and have a month
to month rental agreement, the new owner can
give you a 90 day notice as described in #3. If
you find out that your home is in foreclosure,
contact the Housing Authority right away.
If you have a different kind of subsidized
housing, contact your Legal Aid office for more
advice.
5. Can the locks be changed,
preventing me from getting my
belongings?
No. Your locks can not be changed until the
new owner obtains a court order of eviction from
the court. You will be served with a summons to
appear in court when the owner begins an
eviction action. If the locks have been changed
and there has been no court order of eviction,
contact Legal Aid right away